Hampaiden valkaisut

Valkaistut hampaat antavat itseluottamusta, kirkastavat hymyä ja kauniilla hampailla hymyilyttääkin enemmän! Hampaiden valkaisu voidaan toteuttaa useammalla tavalla, mutta tehtiinpä valkaisu vastaanotolla tai kotona, henkilökohtaisilla muoteilla, on suun oltava kunnossa, reikien paikattu, hammaskivi poistettu ja ikenien on oltava terveet. Terveeseen suuhun valkaisu voidaan tehdä turvallisesti.

Raskaus- ja imetysaikana sekä alle 18 vuotiaille hampaiden valkaisua ei suositella. Hampaiden valkaisussa poistetaan hampaissa jo olemassa olevat värjäytymät tai tummentumat. Yleisimmät valkaisuaineet ovat vetyperoksidi ja karbamidiperoksidi, jotka tunkeutuvat hampaisiin ja hajottavat syvällä hampaassa sijaitsevat värjäytyneet molekyylit poistaen siten värjäytymät ja valkaisten hampaat. Toisin sanoen kun vetyperoksidigeeli hajoaa, kiilteeseen sekä hammasluuhun pääsee happea, joka valkaisee hampaan rakenteen pysyessä ennallaan. Tuloksena on kirkkaampi ja valkoisempi hymy. Ammattimaiset valkaisutuotteet sisältävät hampaita suojaavia aineita kuten kaliumnitraattia ja fluoridia, joiden on osoitettu vahvistavan kiillettä ja vähentävän vihlomista. Kotivalkaisussa hoitoaika on 7-14 yötä tai 0,5-2 tuntia päivässä, vastaanotolla tehtävässä valkaisussa käsittelyaika on 1,5-2 tuntia, koska valkaisuaine on vahvempi. Kotivalkaisu on pitkäaikainen, kestävä ratkaisu, jossa valkaisujaksoja voi tarvittaessa uusia.

Vaikka hinta tuntuu aluksi kalliilta, pidemmällä ajanjaksolla se tulee edulliseksi, kun jatkossa tarvitset vain kertauksia jo olemassa olevilla muoteilla. Vain suunterveyden ammattilainen pystyy tutkimaan hampaasi riittävän tarkasti valkaisua ajatellen sekä antamaan tarvittavat jälkihoito-ohjeet valkaisutuloksen hyvän pysyvyyden kannalta.